BANNER Ismertető

2016.12.18 19:27

Banner akkumulátor gyár cégtőrténete

1937 – Artur Bawart megalapítja a Banner akkumulátor céget a vorarlbergi Rankweilben.

13 év elteltével, 1953-ban a vállalat átköltözik az Ausztria központi helyén fekvő Linz/Kleinmünchenbe.

1959-ben újabb változás a cég életében; áthelyezi telephelyét a mai, Salzburgi úton található területre.

A telephely változás után 9 évvel, 1968-ban a Banner akkumulátor Európát tekintve az egyik első, aki szárazon töltött indítóakkumulátort gyárt.

1976 – Egy új technológia éve: elkezdődik az első lehegesztett polypropilén házas akkumulátor gyártása.1980-ra egy újabb fejlesztés: piacra kerül a tökéletesen gondozásmentes, hybrid technológiájú akkumulátor. A Banner akkumulátor ezzel az újításával európai színvonalon az akkumulátorgyártás élenjáró gyártója lesz.

1988 – ismét egy újdonság a piacon: a Banner akkumulátor fejlesztése a gondozásmentes Uniturbo akku, mely szinte az összes gépjárműbe beszerelhető az univerzális beépíthetőségének és alkalmazásának köszönhetően.

1994 érkeztével a Banner akkumulátor megkapja a TÜV szerinti ISO 9001 minősítést.1996-ban egy újabb vállalati változás következik be, mikor is Andreas és Thomas Bawart veszik át a cégcsoport irányítását.2000-re elérkezik egy újabb rangos elismerés: a Banner akkumulátor kitünteti az Audi az 1999-es minőségi igazolásával.2004-ben egy újabb nagy sikere a vállalkozásnak: A Banner akkumulátor első helyezését ér el a német fogyasztóvédelmi alapítványnál (Stiftung Warentest). Ezt a sikert a 62 Ah-s Power Bull akkumulátoruknak köszönhetik, mely tesztgyőztesként képviseli a cég logojául szolgáló bika indítóerejét.

2007-ben egy nagyobb beruházás következik a Banner akkumulátor linzi székhelyén. Ez egy 7 millió EUR értékű korszerűsítés, melynek végeztével egy új logisztikai központot és az AGM gyártási technológiát „köszönthetik”.

2012-ben ismét egy hatalmas elismerést kap a Banner akkumulátor a már korábban említett fogyasztóvédelmi alapítványytól: a Stiftung Warentest és az ADAC autóclub 2012 évi indítóakkumulátor tesztjén győztesként a Banner Power Bull végzet (erről ide kattintva olvashat bővebben).  Ezen a teszten 2012-ben a Banner Power Bull P7209 típusa a ˝sehr gut˝ (1,4) azaz ˝nagyon jó˝ minősítést kapta (mely a legmagasabb minőséget jelzi),  s így ez a termék lett a hagyományos indítóakkumulátorok legjobbja. Ez azért is nagy elismerés, mert ebben az évezredben a Stiftung Warentest először ismerte el legjobb minősítésével egy indítóakkumulátor minőségét.

Csak hogy ne hagyjuk abba a sort, a Start/Stop rendszerű akkuk között is megtalálta a számításait a Banner akkumulátor. A Banner Running Bull EFB és AGM akkumulátorai egy ugyancsak méltán rangos ˝gut˝, azaz ˝jó˝ minősítésben részesültek az Európa legszigorúbb független akkumulátor-tesztjén.

Az osztrák akkumulátorgyártók között az egyetlen a Banner akkumulátor, melyet nemzetközileg is elismernek, sőt, több jelentős gépjárműgyártó cégnek – mint az Audi, a VW, a MAN, a BMW vagy a Chrysler) szállít OEM-ként (original equipment manufacturer), eredeti gyári széria minőségben akkumulátorokat.

 

 

Banner márkaismertető.

A Banner akkumulátorait csak Ausztriában készíti, természetesen a legmodernebb technológiákkal, ennek ellenére a legtöbb nagy európai országban jelen vannak a termékei. A vállalat megalakulása óta már sok idő eltelt, a Banner akkumulátor a minőségének köszönhetően ma is él, sőt mára Európa egyik vezető márkájává fejlődött. Mivel a fejlesztéseik folyamatosak, az akkumulátorok automatizált gyártósorokon készülnek, természetesen szigorú minőségirányítás és környezetvédelem mellett Linzben. A Banner akkumulátor cég olyan neves autógyártó cégeknek a beszállítója, mint az AUDI, a DaimlerChrysler, a VW, a MAN vagy a Jeep és több ízben elnyerte az AUDI AG valamint a DaimlerChrysler Austria minőségi kitüntetését is.

 

 

A Banner akkumulátorok legfontosabb jellemzői

Banner Running Bull ha a gépjárműve a sok járulékos fogyasztó miatt hosszú ideig nagy energiát igényel, ez a legjobb választás. Ezekben a Banner akkumulátorokban az új AGM* technológiának köszönhetően nincs folyékony elektrolit.

Banner Uni Bull ez egy gondozásmentes, 2x2 pólusú termék, melynek 4 modellje több mint 900 személygépkocsihoz is megfelelő. Ez teszi szimpatikussá a kereskedők körében, hiszen 4 termék helye és ára helyett csak 1-re kell beruházni. Ennél a terméknél alkalmazza a Banner akkumulátor a szabadalmaztatott szivárgás gátló gore-membránt. Kör- és Ford-pólusa is van és a variálható talprögzítő adapternek köszönhetően univerzálisan is alkalmazható. A pólusok fedele egyben egy hordozófogantyú is, mely kényelmessé teszi az esetleges kézi mozgatást. Tiszta-kalcium technológiája révén több mint 30 %-kal nagyobb teljesítményt biztosít.

Banner Power Bull a nagy indítóerő képviselője. Ez a Banner akkumulátor egy teljes egészében kalcium-technológiájú termék, mely európai, amerikai és ázsiai autómárkákban használható egyaránt. S hogy 100 %-os legyen a szivárgás-mentessége, a Banner akkumulátor által szabadalmaztatott dupla fedél a szélsőséges dőlésszögek esetében is biztonságot nyújt. Az úgynevezett “varázsszem” tökéletes pontossággal tájékoztat a Power Bull töltési állapotáról. Ezeket a termékeket jelenleg a BMW és a VW részére szállítja.

Banner Starting Bull azokhoz a járművekhez ajánljuk, melyek nem támasztanak speciális fogyasztási igényeket az indítóakkumulátorral szemben. Jellemzői a nagyfokú megbízhatóság és hosszú élettartam.

Banner Buffalo Bull a haszongépjárművek szolgálatában áll. Hihetetlen erejével a hatalmas motorok beindítását és a hálózati áramellátást látja el.

Energy Bull a Banner akkumulátor ezzel a sorozatával a hobbi és szabadidős tevékenységeket célozta meg. Ezeknek a speciális akkumulátoroknak az alaptulajdonsága a tökéletes ciklusállóság és a könnyű tölthetőség. A Banner Energy Bull termékek hordozható energiaforrásként vitorlás- és elektromos hajókhoz, lakókocsikhoz, lakóautókhoz, kempingezéshez, valamint jelző-berendezésekhez, napelemes panelekhez, de még elektromos kerekes székekhez is alkalmasak.

Banner Bike Bull. Ez a termék szükséges mindazoknak, akiknek nagy teljesítményű motorakkumulátorra van szükségük, terepre kifejezetten alkalmas. Motorok mellett használható még terepjáró-quadokhoz (ATV AllTerrainVehicles), gyepnyíró traktorokhoz, jetskikhez és hómarókhoz egyaránt.

B-Power ezt leginkább olyan járművekhez ajánljuk, melyekben csekély a járulékos fogyasztás. Ez egy hagyományos savas technológia, melynek folyadékszintjét évente 2x ajánlott ellenőrizni, és ha szükséges ioncserélt vízzel utántölteni. 
* AGM = absorbent glass mat, a sav üvegszálas gyapotban van felitatva és így megkötve.