Gazpromról

2017.01.08 09:49

 

A Gazprom, (oroszul: Газпром; teljes neve: Открытое Aкционерное Oбщество Газпром, Otkritoje Akcionyernoje Obscsesztvo Gazprom) a legnagyobb orosz vállalat, a világon a harmadik. A Gazprom a világ legnagyobb földgázkitermelője. A cég az orosz földgáztermelés körülbelül 93 százalékát adja, valamint 28 800 km³ tartalékkal rendelkezik. A Gazprom 2004-ben (a Stockmann-gázmezővel együtt) a világ földgáz tartalékának 16 százalékával rendelkezett.

A 2004-es év végére, a Gazprom volt az egyedüli földgáz ellátója Bosznia-Hercegovina, Észtország, Finnország, Macedónia, Lettország, Litvánia, Moldova és Szlovákia államoknak, valamint 97 százalékban biztosította Bulgária, 89 százalékban Magyarország, 86 százalékban Lengyelország gázellátását. Csehország ellátásának közel háromnegyedét adja, Törökországnak 67, Ausztriának 65, Romániának 40, Németországnak 36, Olaszországnak 27, illetve Franciaországnak 25 százalékát. Az Európai Unióba érkező földgáz 25 százalékát a Gazprom biztosítja. A Gazprom rendelkezik a világ leghosszabb csővezeték-hálózatával.

 

Gazpromneft (ITA) kenőanyag (Bari)

A cégünk egyik fontos tevékenysége a GAZPROMNEFT LUBRICANTS LTD Bariban (Olaszország) európai piacra készült G-Energy kenőolaj termékcsalád forgalmazása valamint a képviselete Magyarországon. A G-Energy termékek forgalmazójaként elsődleges célja a G-Energy kenőolaj rendszerek magyar piacra történő bevezetése. A magyar kenőolajpiacon meglévő széles termékpaletta mellett az általunk forgalmazott G-Energy kenőanyagok kiváló minősége és a GAZPROMNEFT LUBRICANTS LTD szakmai és gazdasági támogatása nyújt garanciát a kitűzött cél sikeres eléréséhez.

A GAZPROMNEFT LUBRICANT LTD Omszkban (Oroszország) gyártott termékeivel is szélesítettük termék palettánkat 2014-ben.

Termékek

Fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Az etilén-glikol bázisú hatékony adalékanyag-rendszerrel kiegészített hűtőfolyadékok biztos védelmet nyújtanak a motor és a hűtőrendszer számára a fagy, a túlmelegedés, a rozsdásodás és az üregesedés ellen.
 
 
 
 

Fékolajok

 
 
 
 
 

Hajtómű és hidraulika olajok

Kiváló minőségű ásványi alapolajok és nagyhatékonyságú többrendeltetésű adalékcsomag felhasználásával készül
 
 
 
 
 

Motorolajok

Kiváló igénybevételi tulajdonságokkal rendelkező motorolajok az alapösszetevők különleges összetételével és az adalékok szakszerűen összeválogatott kompozíciójával.
 
 
 
 

Váltóolajok

 
 
 
 
 
Magas minőségű bázison, többrendeltetésű adalékcsomag hozzáadásával gyártott négyévszakos hajtóműolajok
 
 
 
 

Gazpromneft (RUS) kenőanyag (Omszk)

 

A GAZPROMNEFT LUBRICANT LTD Omszkban (Oroszország) gyártott termékeivel is szélesítjük a termék palettánkat!

 

Termékek

Hidraulika olajok

Hidraulika olajok a GAZPROMNEFT LUBRICANT LTD. kínálatában!
 
 
 
 

Motorolajok

Motorolajok széles választéka egyenesen Oroszországból!
 
 
 
 

Zsírok

Lítium szappan bázisú univerzális gépkocsi kenőzsír, nagyhatékonyságú kopáscsökkentő adalékokkal.

 

 

 

Zárásként azért 1-2 érdekes adat még idefér. Független nyugati elemzők a Gazprom értékét 350 MILLIÁRD dollárra becsülték. Ez a vállalat adja az orosz adóbevételek több mint 25 százalékát, valamint az orosz GDP majdnem 10 százalékát. Az olajiparon kívül érdekeltségei vannak az építőiparban, mezőgazdaságban és a bankszektorban is.