Selenia-Petronas

2017.01.22 20:18

Selénia olajok, motorolajok eredetileg még Olio Fiat volt, hiszen az olasz autógyár kenőolaj ágazataként kezdte a pályafutását. Akinek Fiat vagy más olasz autója van, érdemes a Selénia használatát megfontolni.
Az Olasz autók gyári motorolaja a Selénia olajok

A Seléniát 1912-ben alapították és elég sokáig az olasz piacra koncentrált a Selénia olajok forgalmazásával. Csak 1980-ban vállalt jelentősebb szerepet a világpiacon, amikor megtelepedett Brazíliában. 2000-ben megvette a Viscosity Oil nevű amerikai céget, amely komoly eredményeket ért el a fejlesztésekben és ezzel a Selénia egyből meghatározó tényező lett a mezőgazdasági gépek kenőolajainak a piacán. 2003 és 2007 között több jelentős kenőanyag gyárat is felvásárolt és ezzel olyan cégek fontos beszállítója lett, mint a Total, az Elf, a Fina és az Agip. 2007-ben viszont őt is felvásárolták és a Malájziai központtal működő Petronas csoport része lett. Forgalma felét azonban még most is Olaszországban bonyolítja.

Selénia széles választék, ritkítható olajcsere

A Selénia mindenfajta autómotorhoz kínál megfelelő motorolajat, legyen az turbó, turbófeltöltős vagy sokszelepes. A márka egyik legkiválóbb tulajdonságának azt tartják, hogy meghosszabbíthatja az olajcserék közötti időszakot, lehetővé téve a 20.000 kilométerenkénti olajcserét. A Selénia 20K motorolaj ezt például azzal éri el, hogy két különböző szintetikus és egy ásványi összetevője van, a Selénia 20K Alfa Romeot a fokozott védelmet igénylő, például nagy teljesítményű, vagy környezetbarát üzemanyaggal működő autókhoz fejlesztették ki.