Texaco

2017.01.21 10:48

Egy évszázadnyi teljesítmény.
Spindletopban, Texasban, 1901-ben jött létre a Texaco, amikor "Buckskin Joe" Cullinan egy olajgejzírbe ütközött. Azóta a nap óta a Texaco a világ egyik legismertebb márkájává vált.. Az olyan innovatív termékektől kezdve, mint a "Texaco tűzoltóparancsnok benzin" a hírességek támogatásán át, mint például Milton Berle szereplése a The Texaco Star Theater című vígjáték-revü műsorban, a fülbemászó televízió és rádió rímekig, amelyek emlékeztették az autósokat: "bízzák az autójukat olyan emberre, aki hordja a csillagot", a Texaco márka az amerikai kultúra .nélkülözhetetlen részévé vált.
Sok éven át a Texaco volt az egyetlen cég, amely ugyanazon a márkanéven értékesített benzint mind az 50 amerikai államban, akárcsak Kanadában. Ez tette a leginkább nemzeti márkává a versenytársak között. A jelenlegi logó egy fehér csillagot ábrázol vörös körben (utalás Texas magányos csillagára), amelyen reklámszöveg fut körbe: "You can trust your car to the man who wears the star" és "Star of the American Road." (az amerikai utak csillaga).
A Texaco független társaság volt egészen addig, amíg a finomítási részlege bele nem olvadt a Chevron Corporation-be. 2000 október 15-én a Chevron bejelentette a Texaco felvásárlását, amivel létrehozták az Egyesült Államok második legnagyobb olajipari vállalatát,  és a világ negyedik legnagyobb nyilvánosan működő olajtársaságát. Az egyesített vállalat neve ChevronTexaco volt. 2005 május 9-én a ChevronTexaco bejelentette, hogy nem használja többé a Texaco nevet és visszatér a Chevron névhez. A Texaco egy márka marad a Chevron Corporation-on belül.
Több mint száz évvel születése után a Texaco márka a jövőre koncentrál anélkül, hogy megfeledkezne örökségéről. Az ikonikus Texaco csillag egy ismerős és barátságos barát a hosszú és magányos amerikai utakon.