Xado Olaj

2014.11.12 20:23

XADO technológia...

Hogyan is és mit is csinál a XADO a fémalkatrészekkel...

XADO egy teljesen új termék Magyarországon, ami legalább 5-7% üzemanyag megtakarítást biztosít , a motor járását simábbá és halkabbá teszi, csökkenti a káros anyag kibocsátást és növeli a motor élettartamát. Mindezt kürölbelül egy tank üzemanyag áráért.

XADO a motor hőjét és az olajban levő mikroszkopikus fém részecskéket kihasználva egyfém - kerámia felületet hoz létre, ami sokkal simább és keményebb mint az eredeti fémalkatrész. A kezelt alkatrész jobb állapotú lesz, mint az új korában, és jelentősen lassúl az elhasználódás folyamata a jövőben. A XADO-val kezelt motor ezáltal kisebb belső súrlódású és gazdaságosabb lesz.

A fémkerámia réteg főbb jellemzői:

  • mikrokeménység 750kg/mm2
  • magas korrócióállóság
  • felületi simaság 0,06m

 

Mi is a XADO?

NEM egy olajadalék!! A XADO NEMbefolyásolja az olaj karakterisztikáját vagy viszkozitását,habár az olajat használjuk, hogy a XADO eljusson a motor mozgó alkatrészeihez. Ott a motor mozgó alkatrészei által generált hő és súrlódás elindít egy folyamatot, amely ötvözi az olajban lévő mikroszkopikus fém részecskéket és a XADO hatóanyagát.
 
XADO és a fém részecskék fém-kerámia, azaz CERMET(ceramic / metal) réteget hoznak létre, ami beleötvöződik a motor alkatrészeinek fém felületébe. Ez az új fémkerámiafelület sokkal keményebb (XADO CERMET felület Rockwell értéke 320 (fém = 90; gyémánt = 420)) és simább mint az eredeti fém alkatrész, és megmarad minimum 100,000 - 150,000 kilométeren keresztül.
 
Ezen fémkerámia felület hatására a motorban a súrlódás kisebb lesz, ezáltal a motor kisebb hőmérsékleten, és gazdaságosabban tud üzemelni. A XADO egy tökéletesen sima felületet hoz létre azáltal, hogy feltölti a fém alkatrészek mikro-sérüléseit, amiket a használat során a kopás okoz. Ezálltal a XADO növeli a kompressziót, csökkenti a fogyasztást, a zajt, a rezonanciát, és a káros anyag kibocsátást, valamint növeli a motor élettartalmát és tartósságát.
 

A működést bemutató animáció megtekinthető a német XADO oldalon.

animáció

XADO ott fejti ki hatását, ahol nagyobb a súrlódás. Amikor az új felület létrejön, és a súrlódás csökken, akkor a folyamat is megáll. Ez egy önhatároló folyamat, az új réteg növekedése csak addig tud folytatódni, amíg annak vastagsága pont ideális lesz és ezáltal a súrlódás a legkisebb. A XADO-nak nincs befolyása sem az üzemanyagra, sem az olajra.Azokkal nem lép reakcióba és nem módosítja azok tulajdonságait. A XADO egy fém-kerámia bevonatot létrehozó anyag és nem kenőanyag.

 Kezelés előtt

 

 

kezelés előtt

 és után

kezelés után

Egy kis történelem:

 

Az ötvenes évek vége felé, valahol Szibériában egy geológus mérnők csoport új jelenséget lett figyelmes, amikor mélyfúrást végeztek a földkérgében, Ezen expedíció alatt feltűnt, hogy amikor egy bizonyos mélységben fúrtak, a fúrók nem koptak el, ahogy az szokott. Sőt ellenkezőleg, úgy néztek ki, mintha vadonatújak lennének. A tudományos vizsgálat eredmény az volt, hogy az ásványok bizonyos kombinációja, valamint ezen ásványok mikroszkopikus őrleménye és a súrlódásból keletkezett energia egy csodálatos kémiai reakciót képes létrehozni. 
Ez a kémiai reakció valójában
 megváltoztatja a fém felületének szerkezetét és egy kerámiaszerű anyagot hoz létre. Az új felület ezek után képes tovább gyarapodni a parányi fém részecskékből, amik a kenőanyagban megtalálhatóak. A fémfelület ezen helyreállítása megnyitotta az utat az elhasznált részek "felújításának" és "feljavításának", ami az eredeti fémnél sokkal keményebb és simább "fém-kerámiá"-nak köszönhető. Ezáltal jelentősencsökken a felület súrlódása és megnövekszik az élettartama
Ez a felfedezés az Oroszok titka maradt a Szovjet időkben. Az Orosz kutatók folytatták a fejlesztéseket és a védelmi minisztériummal karöltve sikeresen alkalmazták a Tengeri Flottánál és más katonai egységeknél. Az új technológiát sikeresen alkalmazták motorok, váltók, csapágyak javítására, felújítására, azok szétszerelése nélkül. Még a nukleáris tengeralattjárók törzsének bevonatára is használták, hogy javítsák azok áramlás dinamikáját. A 90-es évek elején a Szovjetunió összeomlása után a technológiát a tudományos világ is megismerhette. A Xado birtokolja a technológia szabadalmát és a tapasztalt kutatókat, ami szükséges volt, hogy a XADO legyen a világelső a nano-részecskéken alapuló súrlódáscsökkentő és regeneráló technológiában. A XADO kutatók töretlenül folytatják a kutatásokat a belső veszteségek csökkentésén alapuló energiatakarékosság és erőforrás megóvás terén.
 
A konszern kutatóinak legértékesebb fejlesztése továbbra is a revitalizáló készítmények. Ennek a találmánynak köszönhetően új utak nyíltak meg a motor és átviteli olajok összetételének fejlesztésére is. A XADO termékek a gépjármű tulajdonosok régi álmát váltja valóra: sikerült, olyan anyagot létrehozni, amely meggátolja az alkatrészek súrlódó felületének kopását.
Ez a munka a nyugati partnerek általános elismerését váltotta ki, aminek eredményeképpen egy nemzetközi kooperáció jött létre  a XADO termékek további fejlesztésére.